Sunday 21 September 2008

[Daniel Şendre] Talentatul domn Turcu

Vasile Turcu este un personaj simpatic, dar certăreţ. A intrat în fotbal în 2004 şi în focuri prin 2006, atunci cînd s-a luat la trîntă cu Marian Iancu. Vă amintiţi porecla “Muc cel mic”? De la el i se trage!  A urmat conflictul cu Zotta. Catalogat de Turcu drept “un tîmpit”, oficialul giuleştenilor a replicat prompt: “Omul ăsta e un violator în serie, siluieşte zilnic
limba română!”  Nici cei aflaţi, teoretic, de aceeaşi parte a baricadei n-au scăpat. Pe Nicolae Badea l-a acuzat că vrea să conducă pe banii lui, iar pe Borcea s-a supărat că nu-l mai lasă în prime-time. “Vasile, nu mai e loc de tine la televizor! Apari peste tot, vorbeşti vrute şi nevrute”, i-a transmis atunci Cristi.

Pe lîngă faptul că e simpatic, cel mai solvabil acţionar al lui Dinamo e şi isteţ. Cel puţin aşa susţinea Mugur Ciuvică, în 2005, atunci cînd l-a acuzat că susţine financiar clubul Dinamo cu bani publici, bani pe care îi primeşte chiar de la Ministerul de Interne. Era vorba de două licitaţii pentru reparaţii capitale la imobile ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, cîştigate de cel care astă iarnă “a furat inima Banatului”.

Am zis simpatic şi isteţ? Ok, adăugaţi şi talentat. De ce? Pentru că, pe 7 februarie 2004, Vasile Turcu a fost medaliat de fostul preşedinte Iliescu cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, distincţie care se acordă pentru, atenţie!, “talentul şi serviciile deosebite aduse culturii şi promovării spiritului caritabil,prin opere de creaţie şi sociale“. Drept urmare, atunci cînd va trece în lumea celor drepţi, Vasile Turcu nu va fi dus la groapă aşa cum veţi fi conduşi dumneavoastră, ci va beneficia de onoruri militare. Adică fanfară şi salve de tun. Clar, da?

Un singur defect are Vasile Turcu,  e inconsecvent. Altfel, cum să cataloghezi atitudinea unui om care, ieri condamna acţiunile huliganice ale suporterilor, iar azi declară că nu regretă prezenţa la petrecerea acestora, cu ocazia aniversării zilei de 10 mai 1997, dată la care au incendiat peluza din Ghencea?

No comments: