Wednesday 3 September 2008

[Dan Filoti] Poli şi Rapid

Situaţia la Timişoara e atât de albastră, încât bate în mov. Sau violet… Tot aia. Iancu ameninţă că pleacă. Iar. Aşa cum face mereu şi Copos. Fratele vitreg şi cromatic, pentru că pe undeva vişiniul e rudă cu nuanţele amintite mai sus. Aşa cum Poli şi Rapid încă se iubesc la infinit. La scandarea asta merge să se ia doar un punct?
.
Gluma e glumă şi regulamentele sunt regulamente. Interpretabile, cele de la noi. Stricte directivele venite de la FIFA. Dincolo de tot acest tam-tam şi de răfuiala dintre Iancu şi FRF, de plătit plătesc nişte jucători care constată că 180 de minute au alergat degeaba. Poliţe, incompetenţă… Nici nu mai contează. Pe Rapid şi pe Poli le mai uneşte de ieri ceva. Sunt singurele echipe depunctate sau în curs de depunctare. Cazul „Bricheta” şi cazul „Echipamentul” vor fi întotdeauna mai grave decât cazul „Valiza”!
.
Aici nu funcţionează clemenţa pe care o arată mai marii fotbalului când vine vorba de Steaua ori de Dinamo: „Ce vină au, domnule, jucătorii?”.Pentru aceste două echipe nimeni nu se gândeşte să intervină la forurile internaţionale. Coincidenţă, exemplele se dau cu Timişoara, cu Giuleştiul. E ca în liceu sau ca în generală, când băiatul dentistei şi nepotul măcelarului sunt mai protejaţi, mai egali decât fiii muritorilor de rând. Şi de aceea Steaua - Dinamo rămâne unicul derby…

No comments: