Saturday 22 May 2010

[own.adam] Despre Mourinho

/// Jose Mourinho a fost un fotbalist mediocru. A ajuns translator la Barcelona iar dupa ce a plecat de acolo si-a inceput cariera de antrenor. Leiria, Porto, Chelsea, Inter. Peste tot a castigat trofee si a demonstrat ca e unul din marii tacticieni ai istoriei. In timp insa s-a observat o aversiune a sa contra Barcelonei, clubul unde si-a facut ucenicia fotbalului mare.

/// Samuel Eto'o a fost cumparat de Real Madrid in 2000 insa nu a prea primit sanse de a ramane la echipa. A fost imprumutat si apoi vandut la Mallorca unde a ajung golgheterul all-time al echipei. In 2004 ajunge la Barcelona si vizibil cea mai mare satisfactie o are marcand goluri Realului. In 2010 e deja triplu castigator al Ligii Campionilor [dupa ce in doua finale el deschisese scorul].

De mic copil Eto'o a fost luat de Real.

A jucat putin la ei, a fost aruncat a ajuns la Barcelona.
A cunoscut gloria la Barca (nu si gheata de aur  ) si acum e la Inter.

Orice fericire mare a lui se leaga de ceva contra lui Real.
Pe cand era in Spania in derby sarbatorea cel mai intens golurile impotriva Realului,acum castiga Ch Lg la Real acasa.

Am inteles ca si anul trecut in finala cu Manchester si-a lovit antebratul ca sa faca referire la vene, la sange, la apartenenta si atasamentul pentru Barca deoarece nu stiu ce declarase cineva de la Real nu stiu ce etc.

Exact asa e si in Romania.
Muie Steaua, muie Steaua canta Dinamo, Rapid,uneori Poli.
La Dinamo esti iubit daca spui ca nicodata nu vei juca la Steaua (chestie inventata de Neaga de altfel)

Inseamna ca mai ales pentru adversari, nu numai pentru suporteri, totul se reduce la Real, sarbatoresc in functie de Real, ma bucur pentru echipa mea pentru ca Real nu stiu ce, transfer pe nu stiu cine, deci i-am luat jucatorul Realului si multe altele.

E trist asa.
Daca dai importanta prea mare adversarului inseamna ca in copilarie ai fost abuzat.
Mourinho tot timpul a zis acum ca accepta provocarea de a se lupta din nou cu Barca.
Pe cand era el pe Nou Camp translator sau secund sigur a fost impresionat de atmosfera, performante, joc etc. Sigur in sinea lui isi dorea sa ajunga candva antrenor si 100 000 de oameni sa ii multumeasca pentru performante etc.
Dar pentru ca a avut alt destin si pentru ca in calea gloriei lui a stat Barcelona a trebuit sa-i execute.
"Nu voi antrena Barcelona pentru ca atat ura nu se poate transforma in iubire"

El cel putin pana la un punct a fost obsedat sa antreneze la Barcelona.
Stilul lui nu s-a potrivit, si nici nu a fost ofertat dar el ar fi mers. De ce? Mai ales pentru ca orice ucenic vrea sa-si urmeze pana la un punct maestrul. Van Gaal si Robson au fost maestrii lui si si-ar fi dorit si Jose sa treaca prin Catalunya ca antrenor gazda, dar acum lucrurile stau altfel si atunci va merge la Real, va lua trofee si va pleca.

Am intalnit atitudinea asta la baietii care erau obsedati de o fata X si pentru ca nu au putut sa fie cu ea au ajuns cu alta,Y. Cea cu care au ajuns e poate la fel de draguta, la fel de isteata la fel de nu stiu ce ca X dar pur si simplu nu e X si atunci ori de cate ori au posibilitatea incearca s-o umileasca sa-si bata joc etc, desi in sinea lor s-ar muta imediat la X.

Asa era Mourinho!
Asa era Eto'o.
Desigur intre timp lucrurile s-au transformat, in fiinta lor si ei, petrecand ani de performante si bucurie la echipele celelalte (Chelsea, respectiv Eto'o la Barca) au ajuns sa se simta bine acolo si sa nu mai aiba chiar asa multe cu Real, totusi atunci cand vine ceva intens in creier isi aduc aminte imediat si striga impotriva lor, dau declaratii etc.

Mourinho zicea ca la Chelsea s-a simtit fantastic si ca acolo s-ar intoarce, suporterii il iubesc si la Inter e fain dar la Chelsa etc.

Mourinho a castigat Liga de doua ori dar in finale nu s-a bucurat ca atunci cand a scos-o pe Barca....mai ales pe Nou Camp. Ai mai vazut vreun antrenor care sa sarbatoreasca golurile ca un atacant, aruncandu-se pe iarba in genunchi? Cele mai genialie, copilaresti si patimase sarbatoriri au fost facute pe Nou Camp. Cele mai dure si rele, pasionale si acide declaratii sunt pentru Barcelona.

Anul trecut cel putin Mourinho respecta pe Juve  acum mai putin. Cu Milan facea acelasi chestii ca si cu Arsenal sau Mancheste pentru ca Ancelotti era rau de gura dar cu Leonardo nu avea treaba.Pe Roma nu-i baga in seama si de Ranieri isi bate joc.

Majoritatea ii sunt indiferenti.
Barcelona nu ii e indiferenta.
Mourinho e obsedat de mult timp de Barcelona.

Si George mi-a zis asta de mai demult. Subscriu si eu: Intr-un fel toata viata lui parca a fost un antrenament pentru momentul in care ajunge aici. Fie la Barca, fie sa distruga Barca. 
Pozele sunt toate impotriva Barcelonei

No comments: