Wednesday 7 April 2010

[own.Adam] Messi vs. Arsenal

Se stia de mult timp ca Messi e cel mai bun, meciul de aseara e doar un alt meci in care s-a putut observa asta. Totusi eu spun ca Barcelona, in afara de realizarile lui Lionel, nu a jucat chiar ceva exceptional sau nu se poate compara meciul asta cu prima repriza de la Londra. Cu mai multa atentie Arsenal nu lua 3 goluri din golurile de aseara.

M-am uitat la rezumate in seara asta si care crezi ca e imaginea cu care raman? Dupa ce s-a terminat Barcelona-Arsenal jucatorii echipelor au facut schimb de tricouri, se luau in brate, se pupau, se mangaiau… faceau chestii gay sau… fair-play. Dintre toti Messi, intre ei, ca un copilas tinea mingea in mana, o batea de pamant, apoi iar o tinea in mana, dupa aceea iar se mai juca cu ea dand-o de pamant… amintindu-si probabil de momentele in care era si el copil de mingi pentru Ronaldinho sau Rivaldo in meciurile lor de CL de pe Camp Nou.

Un tablou magnific in descriptie si simbolistica… dupa un meci de Champions League toti jucatorii epuizati de presiune si efort au chef sa isi faca amintiri vestimentare, unii de bucurie, altii pentru mangaierea infrangerii. Dintre toti, dupa un meci in care a marcat de 4 ori, dezinteresat de ce se intampla in jurul lui, Messi, netinand cont de moment si de suta de mii de oameni (care probabil isi mareau zoom-ul aparatelor pentru a-l fotografia) isi vede de treaba lui, isi vede de jocul lui cu mingea.

Dupa un meci in care a rupt plasa portii adverse Messi nu are chef sa se urce pe garduri si sa strige impotriva lui Real ci ia mingea si se joaca SINGUR cu ea in mijlocul tuturor celorlalti, asa cum a facut-o de altfel si in timpul meciului, tot singur doar ca a facut-o cu piciorul.

No comments: