Saturday 28 June 2008

[Andrei Vochin] Viva Espana!

Spania va triumfa pentru că frumosul din noi trebuie să învingă. Pentru că bătaia inimii nu e la fel de precisă ca a ceasului, dar e infinit mai preţuită

Viva Espana! Pentru că e ca şi cum ai avea de ales între soare tot anul şi capriciile celor patru anotimpuri. Între flamenco şi marş. Între Mediterană şi Marea Nordului.

Viva Espana! Pentru că e singura echipă de acest turneu final care n-a cunoscut înfrîngerea.

Viva Espana! Pentru că au pe bancă un monument de experienţă. Luis Aragones este cel mai vîrstinic tehnician de la acest Euro, aşa cum Rehaggel a fost în 2004. Şi a cîştigat.

Viva Espana! Pentru că are un portar Casillas, de calibru mondial, spre deosebire de nemţi, a căror poartă e apărată de un saltimbanc, Jens Lehmann.

Viva Espana! Pentru că e echipa care a punctat prin cei mai mulţi jucători: 7 la număr. Ceea ce face ca lipsa golgeterului David Villa să poată fi surmontată.

Viva Espana! Pentru că are un suflet imens şi o putere de luptă incredibilă înmagazinate într-un singur tricou. Cel purtat de Puyol.

Viva Espana! Pentru că la mijlocul terenului toţi joacă rolul prim-solistului şi, în acelaşi toţi cară pianul. Pune-i să paseze pe Senna, Cesc, Xavi, Iniesta, Silva şi fă acelaşi lucru cu Rolfes, Hizlspberger sau Frings şi vei sesiza diferenţa.

Viva Espana! Pentru că între Angela Merkel şi prinţesa Laetitia ochiul îţi mulţumeşte dacă îi oferi varianta 2.

Viva Espana! Pentru că de acolo primim invariabil dată 12 puncte la Eurovision chair dacă ne prezentăm la concurs cu “Marşul funebru”.